Categorie
Onderwerp
Maand
Groei binnenlands toerisme

Groei binnenlands toerisme

www.fietsplatform.nl › Groei binnenlands toerisme

De nieuwste editie van de NBTC Vakantie Sentiment Monitor is uit. Daarin staat dat het binnenlands toerisme in Nederland sterk blijft groeien. Het CBS heeft een stijging van 3,4% berekend van januari tot juli 2024. Met een kwart van de Nederlanders die hun volgende vakantie in Nederland doorbrengen, is er veel potentieel voor fietsrecreatie en -toerisme.

Vrijwilligersdag Den Bosch

Vrijwilligersdag Den Bosch

www.fietsplatform.nl › Vrijwilligersdag Den Bosch

Steevast is de laatste zaterdag in september de Fietsplatform vrijwilligersdag. Op 28 september was Den Bosch de entourage voor ons jaarlijks treffen. We kijken terug op een gezellige dag en bedanken alle vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme.

NLBuiten presenteert manifest NL Buitenkansen

NLBuiten presenteert manifest NL Buitenkansen

www.fietsplatform.nl › NLBuiten presenteert manifest NL Buitenkansen

Tijdens het NLBuiten symposium op 26 september 2024 in Slot Zeist presenteerde NLBuiten haar manifest NL Buitenkansen. Hierin staan voorstellen voor een goede ruimtelijke inrichting van Nederland waar sport, recreatie en natuur bovenaan staan. NLBuiten roept de overheden op om van sport en recreatie een prioriteit te maken.

EuroVelo Jaarvergadering en conferentie
|

EuroVelo Jaarvergadering en conferentie

www.fietsplatform.nl › EuroVelo Jaarvergadering en conferentie

Dit jaar was het Deense Viborg de locatie voor de EuroVelo & Cycling Tourism Conference. Op 24 september spraken professionals met elkaar over het thema ‘Legacy and Localhood’. De dag ervoor vond de jaarlijkse EuroVelo General Meeting plaats. Via een online verbinding vertegenwoordigde Fietsplatform directeur Eric Nijland Nederland.

Nieuw kennisrapport en factsheet recreatief fietsen

Nieuw kennisrapport en factsheet recreatief fietsen

www.fietsplatform.nl › Nieuw kennisrapport en factsheet recreatief fietsen

Als Fietsplatform verzamelen, analyseren en delen we cijfers over recreatief fietsen. Onze Landelijke kennisrapportage Recreatief fietsen 2024 sluit daar naadloos bij aan. Het bevat een bundeling en vergelijking van zowel landelijke als provinciale onderzoekscijfers.

“Hoeksveer moet blijven”

“Hoeksveer moet blijven”

www.fietsplatform.nl › “Hoeksveer moet blijven”

Onder belangstelling van lokale en regionale media vroeg de Veerpontencoalitie op 10 september opnieuw aandacht voor het Hoeksveer. Gebeurt er niets dan verdwijnt er een belangrijke schakel in diverse langeafstandsroutes.

Gebruikersonderzoek fietsnetwerken geeft bruikbare inzichten
|

Gebruikersonderzoek fietsnetwerken geeft bruikbare inzichten

www.fietsplatform.nl › Gebruikersonderzoek fietsnetwerken geeft bruikbare inzichten

Samen met routebureaus werken we aan actualisering van het kwaliteitskader voor de landelijke fietsroutestructuur – de knooppuntnetwerken en de LF-routes. We willen zorgen dat het unieke landsdekkende routenetwerk veilig en aantrekkelijk blijft.