In een brief aan het college B&W van Rotterdam, de algemene directie Port of Rotterdam
en de Gedeputeerde Staten provincie Zuid-Holland, vraagt de Veerpontencoalitie dringend samen te komen met de betrokken partijen om het voortbestaan van het
Hoeksveer structureel te borgen.

Sinds 2022 bestaat er in het voorjaar en de zomer een vernieuwde veerverbinding tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte. Het Hoeksveer. Fietsers (april-juni 2024 ruim 55%) en voetgangers maken met veel plezier en in toenemende mate gebruik van deze verbinding. De boot vaart vier maal per dag tussen de Berghaven vlakbij het metrostation Hoek van Holland Haven en het ponton op de Maasvlakte bij Futureland.

Alle partijen die betrokken zijn bij de financiering van het huidige veer (Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf en Provincie Zuid-Holland) onderschrijven naar wij begrijpen het belang van het Hoeksveer. Echter, het voortbestaan is desondanks niet zeker gesteld, niet voor 2025 en ook niet op langere termijn! Een alternatieve verbinding is er niet. Het veer Rozenburg-Maassluis ligt 10 km naar het oosten, dus al snel 20 km omfietsen, de ook oostelijk aangelegde nieuwe Maasdeltatunnel heeft geen fietsbuis. Er zijn goede redenen om de toekomst van het Hoeksveer structureel zeker te stellen. De veerpontencoalitie overhandigd op 10 september om 12 uur bij het ponton Berghaven in Hoek van Holland de openbare oproep het college B&W van Rotterdam, de algemene directie Port of Rotterdam en GS provincie Zuid-Holland. Ook vertegenwoordigers van lokale, regionale en provinciale media zijn uitgenodigd.

Onderdeel LF-routes

De verbinding is een wezenlijk onderdeel van twee van de drie belangrijkste landelijke en
internationale EuroVelo langeafstand fietsroutes, de LF Kustroute, de LF Maasroute en verder de LF Ronde van Nederland. Deze fietsers leveren de regio Voorne-Putten veel nationale en internationale recreanten op. Ook de toeristisch-recreatieve ondernemers in de gemeente Westland profiteren hier dankzij de LF Kustroute van. Verlegging van deze fietsroutes naar het veer Rozenburg-Maassluis betekent veel minder LF fietsrecreanten in westelijk VoornePutten, nu Voorne aan Zee.

Vergelijkbare berichten