Als Fietsplatform verzamelen we cijfers over recreatief fietsen, doen aanvullend onderzoek en zetten actief in op kennisdeling. Onze Landelijke Kennisrapportage Recreatief fietsen 2024 sluit daar naadloos bij aan.

Provinciale vergelijkingen

In het rapport is gebruik gemaakt van de meeste recente beschikbare bronnen. Nieuwe gegevens komen uit het Nederlands Vrijetijdsonderzoek (NVTO) 2022-2023 (H1, H4, H5 en H8), BOVAG/RAI (H5) en de Landelijke Routedatabank (H6).

Het rapport behandelt onder andere deelname aan recreatief fietsen, het profiel van de recreatieve fietser, fietsvakanties en de waardering van diverse aspecten van fietsen.

Net als vorig jaar bevat het rapport een bundeling en vergelijking van zowel landelijke als provinciale onderzoekscijfers. Provincies hebben ons laten weten deze benchmarkmogelijkheid te waarderen.

Eric Nijland, directeur Fietsplatform

Landelijke en provinciale factsheets

De belangrijkste kerncijfers uit het rapport staan in de factsheet Recreatief fietsen Nederland 2024. Aanvullend maakten we voor provincies een maatwerk factsheet met kerncijfers over hun regio. Deze zijn voor eigen gebruik van de provincies.

 

Vergelijkbare berichten