Op de Tour de Force netwerkbijeenkomsten draait het om kennisuitwisseling. Dat was bij de meeting op 19 september niet anders. Met pitches van deelnemers, veel interactie en goede gesprekken. Fietsplatform is één van de 24 partners van Tour de Force. Elke partner zet zich vanuit z’n eigen perspectief in voor de fiets in Nederland. Partners krijgen de ruimte hun perspectieven te belichten, ook aan beleidsmakers. Zo komt er steeds meer focus op gezamenlijke inzet.

Aangehaakt bij thema ‘Fietsnetwerk’

Binnen Tour de Force zijn er verschillende pijlers: fietsnetwerk, fietsparkeren, fietsstimulering. Fietsplatform is aangehaakt bij het onderdeel fietsnetwerk. Onze insteek is dat er voldoende aandacht is én blijft voor recreatief fietsen en het recreatieve fietsnetwerk.

Bij de bijeenkomst op 19 september belichtten we specifieke dossiers uit onze actieagenda waar we aan werken. We trekken hierbij op met landelijke partners ANWB, Fietsersbond en wielersportbond NTFU.

  • Veren/Veerpontencoalitie: kenniscafé 6 februari en diverse acties, waaronder Verenfonds Gelderland, Maasveren, Hoeksveer
  • Dijkwegen: belevingsonderzoek en kenniscafé 13 juni
  • Hoogwaardige fietspaden: link met doorfietsroutes, levende en vergevende berm, fietspaden duinen, inventarisatie goede voorbeelden, fietspad Afsluitdijk.
  • Barrières en verbindingen: nieuwe CROW publicatie in de maak; adviesgroep infrastructuur en recreatie
  • Manifest toekomstbestendige recreatie en toerisme

Na het vertrek van Fietsplatforms belangenbehartiger Marina van Dijk zal directeur Eric Nijland de Tour de Force bijeenkomsten blijven volgen dan wel voeden.

Vergelijkbare berichten