Steevast is de laatste zaterdag in september de jaarlijkse Fietsplatform vrijwilligersdag. Telkens op een andere locatie in het land. De ene keer reist ‘zuid’ wat verder; de andere keer zakt ‘noord’ af. Dit jaar was Den Bosch op 28 september de entourage voor ons jaarlijks treffen.

In wijkgebouw de Slinger verwelkomden we iedereen met koffie, thee en – hoe kan het ook anders – een Bossche Bol. Directeur Eric Nijland vertelde over de activiteiten van het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld over de schouw die vrijwilligers dit voorjaar hebben gedaan. Naast het controleren van een stuk LF-route, konden ze voorbeelden aandragen van wat in hun ogen een goed fietspad is.

Voor het middaggedeelte hadden rijwilligers Ger en Gemma Straathof een mooie fietsroute voorbereid. Wonende in Vught kennen ze de omgeving als de beste. We fietsten langs de Bossche broek, Vughtse heide, de IJzeren man en het Geniemuseum. Ook passeerden we Kamp Vught, het Drongelens kanaal en de Gement. Een groepsfoto in het zonnetje bij de IJzeren Man maakte de traditie compleet. De twee buien onderweg waren we al snel vergeten. Terug in het wijkgebouw konden we bij de borrel nog uitgebreid napraten.

We kijken terug op een gezellige dag en bedanken alle vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme het afgelopen jaar. Dit geldt natuurlijk ook voor de vrijwilligers die er niet bij konden zijn. Samen blijven we werken aan Nederland fietsland.

Vergelijkbare berichten