Dit jaar was het Deense Viborg de locatie voor de EuroVelo & Cycling Tourism Conference. Gelegen vlakbij EuroVelo 3 Pilgrims Cycle Route. Op 24 september spraken professionals met elkaar over het thema ‘Legacy and Localhood’.

De dag voor het congres, op 23 september vond de jaarlijkse EuroVelo General Meeting plaats. Fietsplatform is National EuroVelo Coordination Centre (NECC) van Nederland. Via een online verbinding vanaf de gelijktijdige Toerisme Top in Venlo vertegenwoordigde Fietsplatform directeur Eric Nijland ons land.

Record deelname

Het recordaantal van 60 fysiek en online aangehaakte deelnemers wisselden kennis, ervaringen en actualiteiten uit over fietstoerisme in het algemeen. Specifieke onderwerpen waren er ook, zoals goedkeuring van het activiteitenverslag 2023 en actieplan met begroting 2024; goedkeuring van een geactualiseerde licentie voor het gebruik van EuroVelo GPX-gegevens en de verkiezing van drie leden van de EuroVelo-raad.

In Nederland zijn drie EuroVelo routes gekoppeld aan onze LF-routes: EV12 North Sea Cycle Route (LF Kustroute), EV15 Rhine Cycle Route (Rijnfietsroute) en EV19 Meuse Cycle Route (LF Maasroute).

Meer dan 60 deelnemers waren er fysiek en virtueel bij de jaarvergadering. Fietsplatform nam online deel, vanuit de gelijktijdige Toerisme Top in Venlo

Vergelijkbare berichten